Debatt: Din röst är viktig!

Socialdemokraterna Sörmlands EU-kandidat Abdulahi Hassan har skrivit en debattartikel om vikten att rösta i EU-valet nu på söndag. Vallokalerna stänger klockan 21:00. Det spelar stor roll för samhällsutvecklingen vilka politiska partier som styr i EU. Tyvärr struntar många i att rösta. I förra EU-valet röstade bara fyra av tio väljare som hade ett LO-yrke. EU-valet 2019 handlar om ideologi och värderingar. Vilket samhälle vill du ha? Vill du ha ett Europa som stärker demokrati och jämlikhet eller ett Europa med växande klyftor och extremism? Rösta på socialdemokraterna för ett EU som är på arbetarnas och människornas sida och kryssa gärna Sörmlands kandidat.

Debatt:

Nu på söndag 26 maj kan du vara med och påverka utgången i EU valet. Det är ett viktigt val och det spelar stor roll för Sverige vilken politik som förs i EU. EU-valet är världens näst största demokratiska val, bara indiska valet är större. Fler än 400 miljoner människor har rätt att rösta. Jag kandiderar och har plats 24 på socialdemokraternas valsedel. Jobben, klimatet och våra demokratiska rättigheter är mina tre viktigaste frågor.

Ingen ska behöva dö, eller bli sjuk på jobbet

Jag tycker att det är viktigt med trygga jobb. Svenska löner ska gälla i Sverige och det ska vara lika lön för lika arbete. Svenska kollektivavtal och villkor ska gälla för den som jobbar i Sverige. Det är möjligt nu, sedan vi socialdemokrater har rivit upp Lex Laval. Vi ska värna den Svenska modellen och utveckla den. Ingen ska behöva dö, eller bli sjuk på jobbet.

kryssa mig Abdulahi Hassan för ett EU som är på människornas sida

Klimatet är vår generations ödesfråga. Vilken planet vill vi lämna till våra barn och barnbarn? EU är tillräckligt stort för att kunna förändra. Satsar vi rätt skapas gröna jobb och tillväxt samtidigt som vi får bättre hälsa, klimat och miljö.

Våran demokrati och våra grundläggande mänskliga rättigheter är hotade. Jag oroas över utvecklingen i delar av Europa. I Orbans Ungern har man infört en lag – i folkmun kallad ”slavlagen”. Lagen tvingar arbetare att jobba 400 timmar övertid. Det är en extra arbetsdag i veckan. Lönen utbetalas först om tre år, förutsatt att den anställde jobbar kvar och företaget fortfarande existerar. Den fria obundna median är också hotad i flera EU-länder. Kvinnors rättigheter hotas samtidigt som högerextrema partier går framåt.

För mig är det självklart att länder som inte är demokratiska och inte står upp för alla människors lika värde ska straffas genom minskat EU-stöd. Det ska inte vara möjligt att bara äta russinen i kakan. Det kommer att bli möjligt att göra de här förändringarna i den nya EU-budgeten. Men då är det viktigt att rätt partier styr i EU. Rösta på socialdemokraterna och kryssa mig Abdulahi Hassan för ett EU som är på människornas sida.

Abdulahi Hassan (S) socialdemokratisk EU-kandidat nummer 24, från Katrineholm

facebook Twitter Email