Digitalt första maj i Sörmland 2020

Socialdemokraterna kommer självklart att fira arbetarrörelsens dag även detta år. Men på grund av coronaviruset blir årets första majfirande annorlunda. Det blir digitalt. Klockan 11:00 startar det gemensamma firandet med LO och socialdemokraterna. Statsminister Stefan Löfven och LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson talar och Bo Kaspers Orkester underhåller. Redan före det sänder Socialdemokraterna i Eskilstuna ett eget digitalt firande.

”Ett starkare samhälle!” är parollen för första maj 2020. 

  – ”Tillsammans ska vi bygga ett starkare samhälle och forma ett bättre Sverige. Det kräver ökade resurser till sjukvård och skola men även höjda pensioner och fler i arbete. Så blir Sverige tryggare”, säger Fredrik Olovsson, ordförande i socialdemokraterna Sörmland, angående årets första majparoll.

Tider och länkar:

Kl 10:00 Se socialdemokraterna i Eskilstunas firande på deras Facebooksida: https://facebook.com/events/s/forsta-maj-i-eskilstuna-2020/2303340619975400/?ti=icl Tal av kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson samt representanter från LO och SSU lokalt.

Kl 11:00 Se det nationella firandet, med tal av Stefan Löfven och LO:s Karl-Petter ”Kålle” Thorwaldsson, Bo Kaspers Orkester underhåller:   https://facebook.com/events/s/forsta-maj-2020/557172051897803/?ti=icl

SVT kommer också att sända Stefan och Kålles tal.

Kl 13:00 SSU och Tidens förstamajfirande: https://facebook.com/events/s/forsta-maj-ssu-tiden-live/1800713540065335/?ti=icl

Socialdemokraterna Katrineholm kommer första maj att publicera ett tal av EU-parlamentariker Johan Danielsson på Facebooksidan. https://www.facebook.com/SocialdemokraternaIKatrineholm/ Redan idag har en kortare apell med kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström lagts upp.

Socialdemokraterna i Oxelösund kommer första maj att publicera en film med kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson Facebooksidan. https://www.facebook.com/socialdemokraternaoxelosund/

Tillsammans ska vi bygga ett starkare samhälle och forma ett bättre Sverige. Det kräver ökade resurser till sjukvård och skola men även höjda pensioner och fler i arbete

Övriga sex arbetarekommuner, Flen, Gnesta, Nyköping, Strängnäs, Trosa och Vingåker, kommer också medverka i det nationella firandet.

  – ”Vi i Gnesta kommer att skänka 3000 kronor till Anna Lindhs minnesfond, det är ungefär den summan vi lägger ner på ett vanligt första majfirande. Vi planerar inget eget utan kommer i år att delta i det nationella firandet”, berättar Anders Oscarsson som är ordförande för socialdemokraterna i Gnesta.

Partidistriktets förste ombudsman, Roger Ljunggren, kommenterar det digitala firandet:

  – ”Det känns naturligtvis i hjärtat att vi inte kan fira som vanligt. Men det var ändå ett enkelt beslut att fatta, nu när läget är som det är på grund av corona. Vi vill naturligtvis inte riskera människors liv och hälsa eller bidra till ökad smittspridning. Jag hoppas att så många som möjligt följer det digitala firandet”.

Jag hoppas att så många som möjligt följer det digitala firandet  

Tips på vad du kan du göra för att visa att du firar 1 maj med oss:

*Uppdatera din profilbild med årets första maj-märke: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=3034030263314722

*Häng ut något rött från balkongen eller fönstret. Ta en bild och ladda upp på sociala medier med #förstamaj

*Köp årets första maj-märke och dela med dina vänner när du har det på dig. Du hittar det här: https://socialdemokraternapub.shop.strd.se/product/0/0/0/479090 Det går också att köpa hos de flesta arbetarekommuner.

*Följ livesändningarna, delta i kommentarsfälten och uppmana partikamrater från hela landet att göra det samma.

 

facebook Twitter Email