En påskhälsning från ordförande Olovsson

Socialdemokraterna Sörmlands ordförande Fredrik Olovsson har skrivit en påskhälsning till er. Partidistriktet önskar alla en glad påsk, trots att den blir väldigt annorlunda i år.

Det är inte som vanligt. Påsk i den sociala distanseringens Coronatid innebär att resor ska undvikas och det är helt uteslutet att träffa äldre släktingar. Till och med påskkärringarna får stanna hemma, kvastarna ska parkeras på statsministerns direkta uppmaning.

Det myndigheterna nu kräver av oss är trots allt ganska små offer för en väldigt stor sak. Hur vi lyckas bromsa smittspridning, skydda de äldre och ge sjukvården möjlighet att fungera för alla som behöver vård kommer att vara avgörande för vårt samhälle och tiotusentals enskilda. För dem som nu gör fantastiska insatser i frontlinjen inom vård och omsorg kommer det också att spela stor roll hur vi agerar. Att äta äggen ensam eller med rejäla avstånd gör deras situation lättare och våra gemensamma möjligheter att klara krisen bättre.

Oro över coronavirusets framfart och de ekonomiska problem det skapar är förstås naturlig. Som samhälle sätter vi nu in stora resurser för att klara utmaningen. Pengar ska inte stå i vägen för vården och smittskyddet. Sjukvården och myndigheterna som jobbar med att begränsa smittan får de ekonomiska resurser som krävs. Hundratals miljarder och mängder av breda åtgärder används för att skydda jobb och företag som annars riskerar att gå förlorade. Den ekonomiska tryggheten för den som ändå blir av med jobbet stärks med bättre arbetslöshetsförsäkring. Den motståndskraft vi byggt upp i vårt samhälle och vår starka ekonomi kommer nu väl till pass. Och om vi följer råden och låter påskfirandet vara lite mer distanserat kommer vi ta oss igenom även denna kris. Då kan vi ses igen, på släktkalas och möten. Då ska vi sätta ny fart på landet.

Med vänlig hälsning

Fredrik Olovsson, ordförande socialdemokraterna Sörmland

facebook Twitter Email