Fredrik Olovsson och Monica Johansson invalda i S-partistyrelse

Två sörmlänningar tar plats i Socialdemokraternas nya partistyrelse. Det beslutade partikongressen i Göteborg. Distriktsordförande Fredrik Olovsson och regionstyrelsens ordförande Monica Johansson fick båda förtroendet.

 

Under söndagsförmiddagen valdes ny partistyrelse på Socialdemokraternas partikongress i Göteborg. Fredrik Olovsson, som är distriktsordförande för Socialdemokraterna Sörmland, nyvaldes till ordinarie ledamot.

Jag är glad och stolt att få ta plats i partistyrelsen och taggad på uppgiften att vinna valet så vi kan fortsätta bygga Sverige starkare, säger Fredrik Olovsson.

Monica Johansson, regionstyrelsens ordförande i Region Sörmland, fick fortsatt förtroende som ersättare i den socialdemokratiska partistyrelsen.

  – Jag känner mig oerhört glad, hedrad och otroligt stolt över det fortsatta förtroendet i det här uppdraget. Jag ser fram emot att tillsammans med den nyvalda partistyrelsen vara en del av att leda vårt fantastiska parti till valvinst 2022, säger Monica Johansson.

Hans Ekström, riksdagsledamot Eskilstuna, lämnar samtidigt uppdraget som ledamot i partistyrelsen efter 16 år.

  – Jag är glad och tacksam över det förtroende jag haft. Det har varit intressanta år, några har dessutom varit ganska turbulenta. 16 år är lång tid och det är tid att lämna över till nya krafter. Det känns skönt att kunna lämna över i en tid när läget i partiet är stabilt. Jag tycker kongressen här har präglats av fantastiskt god stämning, glädje och beslutsamhet, säger Hans Ekström.

 

facebook Twitter Email