Hans Ekström Socialdemokraterna Sörmland

Hans Ekström lämnar som distriktsordförande

- Det har varit ett spännande, ärofullt, roligt och väldigt givande uppdrag, delvis i en politiskt mycket turbulent tid.

I ett pressmeddelande i morse meddelar Hans Ekström att han har bestämt sig för att inte ställa upp för omval som distriktsordförande för socialdemokraterna i Sörmland. Ekström lämnar uppdraget i samband med distriktskongressen den fjärde april i vår.

– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till mina partikamrater för det fina förtroende de gett mig. Jag har varit distriktsordförande i 15 år och tillträdde redan 2005. Det har varit ett spännande, ärofullt, roligt och väldigt givande uppdrag, delvis i en politiskt mycket turbulent tid. Utmaningarna har varit många. Jag känner att jag börjar tillhöra åldermännen bland landets distriktsordförande och att det är dags att lämna över till någon yngre. Det finns ingen som helst dramatik i mitt beslut och jag fortsätter mitt politiska uppdrag som riksdagsledamot, kommenterar Hans Ekström.

Ekström var under många år kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna. Sedan 2010 representerar han socialdemokraterna Sörmland i riksdagen. Han är idag vice ordförande i riksdagens Konstitutionsutskott och ingår i socialdemokraternas partistyrelse.

facebook Twitter Email