Pressträff om framtidens hälso- och sjukvård på Kullbergska sjukhuset

Idag var vi på Kullbergska sjukhuset och berättade om hur vi bygger framtidens hälso- och sjukvård för Katrineholmsborna! Kullbergska sjukhuset ska utvecklas, det har vi socialdemokrater i Sörmland bestämt oss för. Med en växande befolkning, inte minst där det är fler unga och fler äldre Katrineholmsbor är det av största vikt att sjukvården går att lita på.

Det händer mycket positivt kring Kullbergska sjukhuset och nyligen blev sjukhuset rankat som fjärde bästa mindre sjukhus i Dagens Medicin. Det är ett oerhört gott betyg för den underbara personal som arbetar på sjukhuset! Vi ser att de mobila teamen samt samverkan med Flen, Vingåker och Katrineholms kommun fungerar bra. Byggnationerna som innefattar en ny entré, ombyggda vårdavdelningar, renoverade ögonoperationslokaler och ett nytt bårhus kommer stärka sjukhuset ytterligare.

Framöver kommer dialys finnas på Kullbergska, ny magnetröntgenkamera och vi vill ha en första insatsbil som kommer kunna rycka ut i den västra länsdelen. För att stärka den nära vården kommer en ny vårdcentral öppnas i Katrineholm. Vi går till val på att fortsätta utveckla våra mobila äldreteam, införa patientkontrakt för äldre och kroniskt sjuka samt införa seniormottagningar på alla våra vårdcentraler.

– Kullbergska sjukhusets utveckling är av stor vikt för Katrineholmsborna och jag är själv lite extra stolt över de satsningarna vi gjort, då jag själv är Katrineholmsbo. Satsningarna stärker oss i att kunna fortsätta de redan påbörjade arbetet säger Monica Johansson (S) Landstingsstyrelsens ordförande.

facebook Twitter Email