Sörmlands museum är invigt

Under lördagen den 24/11 så slog dörrarna upp för Sörmlands Museum i Nyköping. I det nya museet kommer du som besökare kunna ta del av utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer.

Att museets öppnande var efterlängtat märktes under lördagen då hundratals besökare från hela länet köade för att kika på de nya lokalerna. Museet är beläget i Nyköping på Tolagsgatan 8 och tanken är att museet ska bli en samlingspunkt för hela länet. I det nya Region Sörmland kommer även regionfullmäktige att äga rum på museet.

Åsa Kratz, ordförande för Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet, Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande i Nyköping och Monica Johansson, landstingsstyrelsens ordförande hade förmånen att få invigningstala under lördagen.

– Vi är många som arbetat hårt under en lång tid för att ro detta projekt i land och jag är både stolt och glad över att vi nu har lyckats. För mig känns det riktigt bra att vi nu kan erbjuda en kulturell mötesplats som speglar länets historia och nutid och som samtidigt ger verksamheten goda förutsättningar att möta sörmlänningar över hela länet, säger Åsa Kratz ordförande för Nämnden för kultur utbildning och friluftsverksamhet.

Museet är en viktig komponent i det nya Region Sörmland, där kulturen har en given plats. Är du nyfiken på vad det nya museet har att erbjuda? Följ då denna länk för att läsa mer: https://www.sormlandsmuseum.se/

facebook Twitter Email