Debatt: Handel med människors kroppar måste stoppas

Riksdagsledamoten och S-kvinnor Sörmlands ordförande Sofia Amloh, blev både ledsen och arg över rapporterna från svensk polis om att prostitutionen och trafficking ökar i spåren av Ukrainakriget. Hon valde att skriva en debattartikel. Läs den här:

Artikeln har bland annat publicerats i Eskilstuna kuriren.

Det finns en särskild plats i helvetet för män som lurar kvinnor och barn i prostitution och människohandel! //Sofia Amloh

Debattartikel – Handel med människors kroppar måste stoppas:

I Sverige accepterar vi inte handel med människors kroppar. Så när polisen rapporterar om ökad trafficking och prostitution i spåren av Ukrainakriget, måste samhället med kraft agera för att stoppa de kriminella aktörer som tvingar kvinnor och barn från Ukraina i prostitution.

S-kvinnor var drivande vid införandet av den svenska sexköpslagen som kriminaliserar den som köper, men inte den som säljer sex. Lagen är viktig för att förebygga och bekämpa prostitution och människohandel. Vi vet att handeln hade varit betydligt mer omfattande utan en sexköpslag. Det blir tydligt i jämförelse med länder som legaliserat sexköp, där stora bordellverksamheter växer fram utan att de fått bukt med den svarta sexhandeln.

handeln med människors kroppar, som är en mångmiljardindustri, måste helt enkelt stoppas

Kunskapen och samordningen mellan myndigheterna kopplat till risken för människohandel och prostitution måste öka, och det är precis det som regeringen satsar på med ett ökat anslag till Jämställdhetsmyndigheten så att inga kvinnor och barn hamnar i händerna på människohandlare. Den globala handeln med människors kroppar, som är en mångmiljardindustri, måste helt enkelt stoppas. Välkommen i den kampen du med!

Sofia Amloh, riksdagsledamot och ordförande S-kvinnor Sörmland

facebook Twitter Email