Fredrik Olovsson från Katrineholm ny i Socialdemokraternas partistyrelse

Fredrik Olovsson föreslås bli ny ordinarie ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. Det står klart sedan partiets nationella valberedning presenterat sitt förslag.

I dag är Fredrik Olovsson tjänstledig från riksdagen där han var ordförande i Finansutskottet, för att vara statssekreterare i Finansdepartementet. Han är också ordförande för Socialdemokraterna i Sörmland.

  – Jag är glad att vara föreslagen. Om jag blir vald ger det en väldigt bra möjlighet att vara med och påverka inom många viktiga politiska områden. Jag hoppas mina erfarenheter från den ekonomiska politiken och den sörmländska verkligheten kommer till nytta, säger Fredrik Olovsson.

Jag hoppas mina erfarenheter från den ekonomiska politiken och den sörmländska verkligheten kommer till nytta

Socialdemokraternas valberedning föreslår även omval på regionstyrelsens ordförande Monica Johansson som ersättare i partistyrelsen.

  –  Jag känner mig enormt glad, stolt och oerhört hedrad att återigen bli nominerad för ett fortsatt engagemang i partistyrelsen. Jag kommer att göra mitt yttersta för att förvalta det förtroendet, säger Monica Johansson.

Partistyrelsen och övriga uppdrag väljs på partikongressen den 3 – 7 november. Styrelsen är partiets högsta beslutande organ mellan kongresserna. Sedan tidigare har valberedningen föreslagit kongressen att välja Magdalena Andersson som partiordförande och Tobias Baudin som partisekreterare!

 

facebook Twitter Email