Leif Hård ny sörmländsk riksdagsledamot

Sörmlands nya riksdagsledamot Leif Hård gör idag sin första arbetsdag i riksdagshuset i Stockholm. Vi ville veta lite mer om Leif och ställde några frågor till honom.

Välkommen till riksdagen Leif, vem är du? 

En 73-årig Strängnäsbo, gift med Gunilla, vi har tre barn 12 barnbarn och sju barnbarnsbarn. I Strängnäs är jag ersättare i kommunfullmäktige och ordinarie i socialnämnden. Jag är också styrelseledamot i ESEM – Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Jag har varit politiskt engagerad sedan 2002. Jag arbetade på Scania i närmare 42 år, från 1984 fram till min pension 2009 var jag chef på olika avdelningar inom produktion och logistik. Bland annat arbetade jag fem år i Argentina och jag talar spanska. 

Vad fick dig att bli politisk engagerad? 

Jag har varit socialdemokrat enda sedan barnsben. Jag flyttade hemifrån redan som 17 åring, men då fanns inte tiden att engagera sig. Det var först då jag flyttade till Strängnäs och jag blev tillfrågad om jag ville bli medlem som jag blev aktiv. 

Vilka politiska frågor brinner du särskilt för? 

Äldrefrågor – frågor kring äldreomsorg och bostäder. 

Vad tänkte du när du fick veta att du skulle bli riksdagsledamot? 

Vad spännande, tänkte jag först och sen frågade jag min fru Gunilla: ”vad säger du om jag börjar arbeta heltid fram till valet”? Hon frågade med vad och jag berättade. Vi kom fram till att det var en möjlighet vi inte kunde missa. Men jag blev förvånad och hade inte räknat med att jag skulle bli aktuell som ledamot. 

Har du någon favoritplats i Sörmland? 

En av favoritplatserna är Strängnäs. Jag gillar vatten och det finns fina stränder och båtplatser i min kommun. En fin väg att åka är den mellan Mariefred och Gnesta, via Laxne, där finns mycket fint att se. Jag stannar gärna till vid Skottvångs gruvor när jag åker den sträckan. Men jag tycker hela Sörmland är väldigt vackert.

 

 

 

facebook Twitter Email