Politisk styrning i Sörmland

Nu är det förhandlat och klart om den politiska styrningen i samtliga kommuner och i den blivande Region Sörmland. Socialdemokraterna behåller makten i samtliga åtta kommuner där vi styrde före valet samt i Landstinget – som blir Region Sörmland vid årsskiftet.

Monica Johansson (S) får fortsatt förtroende och blir regionstyrelsens ordförande i Sörmland. Socialdemokraterna bildar majoritet tillsammans med de båda partierna Vård för pengarna och Centern.

I länets största kommun Eskilstuna fortsätter S styra tillsammans med C och M. Jimmy Jansson (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande (KSO).

Flen styrs av socialdemokraterna tillsammans med V och Mp och Anders Berglöv (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande.

I Gnesta fortsätter socialdemokraten Johan Rocklind som KSO och S och M styr även fortsättningsvis.

I Katrineholm fick socialdemokraterna över 46 procent av rösterna, samarbetet med M fortsätter under ledning av KSO Göran Dahlström (S).

I Nyköping fortsätter Urban Granström (S) som KSO och den nya majoriteten består av S, Mp och C.

I Oxelösund styr socialdemokraterna tillsammans med V under ledning av KSO Catharina Fredriksson (S).

I Strängnäs fortsätter samarbetet mellan S och M. Monica Lindell Rylén (S) är vice ordförande i kommunstyrelsen och Jacob Högfeldt (M) är KSO.

Trosa är den enda kommunen i Sörmland där socialdemokraterna inte styr. Magnus Johansson (S) är oppositionsråd och Daniel Portnoff (M) fortsätter som KSO.

I Vingåker fortsätter Anneli Bengtsson (S) som KSO. Den nya majoriteten består av S, C, KD och Mp.

facebook Twitter Email